Met affiliate marketing beginnen?

Misschien heb je al iets over affiliate marketing gehoord en heeft het jouw interesse gewekt. Hoe kun je met affiliate marketing beginnen? Je leest het in dit artikel.

Wat is affiliate marketing ook al weer?

Affiliate marketing is een online marketing model waarbij in ieder geval 2 maar meestal 3 partijen betrokken zijn:

 • Adverteerder; een eigenaar van een product of dienst die extra verkopen wil realiseren met affiliate marketing
 • Affiliate; iemand die een product of dienst gaat promoten in ruil voor commissie, vaak in het bezit van een website maar het is ook mogelijk om affiliate marketing zonder website te beoefenen
 • Affiliate netwerk (optioneel); een partij welke kliks en verkopen registreert en de commissie uitbetaling verzorgt

In 7 stappen met affiliate marketing beginnen

De theorie over wat affiliate marketing is, moge nu duidelijk zijn. Nu komt de uitleg hoe je met affiliate marketing kunt starten. De 7 stappen om met affiliate marketing te beginnen:

1. Kies een niche

Als eerste ga je kijken in wat voor niche je gaat opereren. Een niche is een klein gedeelte van een grotere markt. Als voorbeeld de markt afvallen. Je zou voor een niche kunnen kiezen zoals:

 • Afvallen na je zwangerschap
 • In 10 weken in je trouwjurk passen
 • 10 kilo in 10 weken afvallen

De beste niche is een niche waar voldoende klanten in zitten maar waar niet te veel concurrentie actief is. Maar het belangrijkste is om een niche te kiezen waar je affiniteit mee hebt. Omdat je dan makkelijker content over dit onderwerp kan schrijven.

2. Kies een producten of meerdere producten om te promoten

Nu je een niche hebt, kun je gaan kijken welke adverteerders er zijn die geschikt zijn om te promoten. Je kan op het internet gaan zoeken naar leveranciers met een affiliate programma maar makkelijker is het om je bij een affiliate netwerk aan te melden. Bekende Nederlandse affiliate netwerken zijn:

Het aanmelden bij een affiliate netwerk is gratis. Behalve bij PayPro, daar betaal je een fee van € 50,- exclusief BTW.

Als je aangemeld bent, kun je kijken naar de adverteerders. Je kunt kijken welke producten zij aanbieden en of deze bij jouw niche passen. Kijk ook altijd naar de voorwaarden. Bij sommige campagnes mag je bijvoorbeeld niet adverteren. En sommige adverteerders geven een lage vergoeding. Kijk altijd naar campagnes die goed bij je passen qua voorwaarden.

3. Kies een geschikte domeinnaam

Als je een website wil starten, zul je eerst een domeinnaam moeten hebben. Een domeinnaam kun je al voor € 1,- vastleggen. Kies voor de Nederlandse markt voor een .nl domein. Het liefste een beschrijvende naam zoals:

 • afvalgids.nl
 • tienkiloafvallen.nl

Bovenstaande namen geven al een indicatie waar de website over gaat. Het is tegenwoordig lastig om een goede domeinnaam te vinden omdat veel variaties van domeinnamen al vastliggen. Zeker de mooie, korte domeinen liggen al vast. Je kan ook kijken naar expired domains, dit zijn domein waarvan de registratie binnenkort afloopt en weer op de markt komen.

Een handige tool om domeinen te vinden is de creatieve domeinchecker van Webchamp. Deze tool maakt met een opgegeven domeinnaam verschillende combinaties zodat je misschien nog een leuke domeinnaam kunt vinden.

wordpress website maken

4. Zelf je WordPress Website bouwen

Als je domeinnaam geregeld is, kun je beginnen met het bouwen van je website. Begin met het kiezen van een hostingpakket. Bij deze hostingpartij krijg je supersnelle WordPress hosting tegen de de laagste prijs van Nederland. Nadat de hosting geregeld is, moet je een website bouwen. Dit klinkt heel ingewikkeld maar is tegenwoordig niet heel ingewikkeld. Zoek even op YouTube naar tutorials over het bouwen van een WordPress website. Er staan er genoeg.

Kies altijd voor WordPress, dit is gratis en zeer geschikt voor het bouwen van een affiliate website.

Om te beginnen kun je voor een gratis thema kiezen. Goede gratis WordPress thema’s zijn bijvoorbeeld:

 • Astra
 • OceanWP

Installeer de belangrijkste WordPress plugins zoals:

5. Statistieken tools installeren

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of je bezoeker op je website hebt en wat deze bezoekers op je website doen. Google heeft 2 handige gratis tools waarmee je alles over je bezoekers en je website te weten kan komen:

 • Google Analytics
 • Google Search Console

Meld je aan bij deze 2 gratis Google tools om meer inzicht in de statistieken van je affiliate website te krijgen.

6. Start met content produceren

De basis staat nu, het echte affiliate werk gaat nu beginnen. Affiliate marketing draait om goede content. Je kunt beginnen met het onderzoeken naar de termen waar jouw doelgroep op zoekt. Dit doe je met een zoekwoorden onderzoek.

Er zijn diverse tools om zoekwoorden te vinden, zowel gratis als betaald:

Wat is er belangrijk aan de juiste zoekwoorden?

 • Een zoekwoord moet relevant zijn
 • Voldoende zoekvolume (vuistregel: meer dan 100 zoekopdrachten per maand)
 • Het liefste weinig concurrentie

Als je net begint, is het vaak makkelijker om je eerst op de longrail keywords te richten. Dit zijn zoektermen die uit meerdere woorden bestaan (meer dan 3 woorden).

Met de gevonden zoekwoorden ga je content schrijven. Maak bijvoorbeeld een artikel over “10 gezonde recepten om af te vallen”. In dit artikel kun je dan affiliate links verwerken. Bijvoorbeeld naar een recepten boek.

7. Meer weten over affiliate marketing?

In dit artikel beschreef ik in grote lijnen hoe affiliate marketing werkt. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken te vertellen over deze manier van online geld verdienen. Misschien ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van affiliate marketing en wil je ook een eigen bedrijf starten.

Om direct goed te starten is het goed om een cursus te volgen. De Affiliate Marketing Revolutie is een cursus waar je alles over affiliate marketing leert. Je leert alles over het kiezen van de juiste niche, het bouwen van een affiliate website en hoe je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Klik hier om naar de kortingspagina van deze affiliate marketing cursus te gaan.

Plaats een reactie