Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing het lijkt het ideale verdienmodel om slapend rijk te worden als je diverse websites over affiliate marketing leest. Maar is dit ook zo? Kun je echt geld verdienen met affiliate marketing?

Slapend rijk worden

Je kent ze vast wel, die advertenties van een gast die op een tropisch eiland zit of voor zijn dikke sportwagen staat en loopt te verkondigen hoeveel hij deze maand verdiend heeft. Het mooie is dat jij het ook kan leren, zo vertelt hij jou.

online geld verdienen

Door dit soort gasten krijgt online geld verdienen een slechte naam. Het is heel goed mogelijk om geld verdienen met affiliate marketing of om op andere manieren online geld te verdienen. Alleen niet zoals deze gasten vertellen. Dat je niks hoeft te doen en dan tienduizenden Euro’s per week verdient. Online geld verdienen, en dus ook affiliate marketing is zeker in het begin gewoon hard werken.

Wat is affiliate marketing?

Misschien weet je wel ongeveer wat affiliate marketing is maar nog niet helemaal. Daarom de uitleg:

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor een commissie. Dit gebeurt op het internet.

Vaak werkt het zo: een publisher promoot op zijn website een product. Een bezoeker komt op de website en klikt op de link, dit is een affiliate link. De bezoeker wordt doorgestuurd naar de website van de adverteerder, lees het verhaal en gaat over tot aankoop van het product. Door het affiliate netwerk wordt alles genoteerd en wordt er gezien via welke link de bezoeker de aankoop heeft gedaan. De commissie wordt aan de publisher met de website toegewezen. Herhaal dit kunstje een heleboel keer en je kan veel geld verdienen…

Geld verdienen met affiliate marketing is niet moeilijk, maar…
Het principe van affiliate marketing is niet heel ingewikkeld, dat heb je hier boven al kunnen lezen. Maar om zo veel geld te verdienen als die gasten in de advertenties jou willen doen geloven is er wel wat meer nodig.

Een groot bereik.
Tijd.
Kennis.

Affiliate marketing in verschillende vormen

In het voorbeeld zag je hoe het met een website werkt. Je kan affiliatie marketing ook op andere manieren toepassen:

  • Via social media
  • Via YouTube
  • Via e-mailmarketing
  • Op een andere website zoals Marktplaats
  • Via advertenties

Wat al deze manieren gemeen hebben is dat het pas werkt als je je doelgroep kan bereiken. Hoe groter je doelgroep, hoe meer je kan verkopen. De meeste mensen die met affiliate marketing beginnen, doen dit met een website. Vaak beginnen ze dan met bloggen en via SEO willen ze bezoekers krijgen.

Dit werkt prima. Alleen zijn enkele eigenschappen van SEO dat het complex is en lang duurt voordat je resultaat ziet. Daarbij is er veel concurrentie die je zal moeten verslaan.

Kan dat niet sneller?

Ja, dat kan. Door te adverteren. Alleen ziet hier ook een uitdaging aan. Voor adverteren heb je budget en kennis nodig. Maar als je dat hebt, kun je wel snel geld verdienen met affiliate marketing.

Een affiliate marketing cursus volgen

Zoals je hebt kunnen lezen, komen er best veel zaken kijken bij het opzetten van een succesvolle affiliate marketing business. Wil je hier serieus mee starten en niet de beginnersfouten maken die de meeste mensen maken? Wil je de beste tips om succesvol te worden met affiliate marketing?

Volg dan een cursus.

Jacko Meijaard is zelf begonnen met affiliate marketing en heeft zijn methode in de cursus de Affiliatie Marketing Revolutie gestopt. Deze cursus leert jou van begin tot eind hoe je zelf een succesvolle affiliate marketing business opzet.

Via onderstaande link kun je de cursus tegen een aantrekkelijke korting aanschaffen.

affiliate marketing revolutie

Geld verdienen op het internet?

Volg de Affiliate Marketing Revolutie en bouw met 1-2 uur werk per dag een passief inkomen dankzij het internet op!