Droog trainen tips

Droog trainen is een manier van trainen met als doel je spieren zichtbaarder te maken. Met droog trainen wil je vet verliezen zonder dat je (al te veel) spiermassa verliest. Je ontkomt er niet aan dat je spiermassa verliest, maar dit wil je tot een minimum beperken. Een negatieve energiebalans is niet voldoende, je moet er ook voor zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt.

4 pijlers van droog trainen

Wat geldt voor droog trainen, geldt eigenlijk voor trainen in zijn algemeen. Er zijn 4 belangrijke pijlers:

  • Mindset – dit draait om de motivatie en je doorzettingsvermogen om je doelen te halen
  • Voeding – zonder goede voeding heeft de training weinig zin. Een goed voedingsschema zorgt voor de
    juist calorie behoefte in de juiste samenstelling
  • Training – de juiste oefeningen op de juiste manier uitvoeren en het juiste schema zorgen voor resultaat
  • Rust – dit wordt door veel mensen onderschat maar groeien doe je tijdens je slaap!

Droog trainen tips

Als je een droger lichaam wilt, zul je aandacht moeten besteden aan enkele punten.

1. Mindset

Het begint allemaal met de juiste mindset. Dit betekent dat je motivatie moet hebben om een doel te bereiken. Zorg er voor dat het duidelijk is waarom je je doel wil bereiken. Daarnaast zullen er vele momenten komen die er voor kunnen zorgen dat je in de verleiding komt om iets te doen waardoor je je doel niet haalt.

Denk aan verjaardagen, slecht weer waardoor je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, lichamelijk ongemakken enz enz. Met de juiste motivatie en met doorzettingsvermogen kun je deze obstakels aan en kun je je doel halen.

2. Voeding

Mannen en vrouwen hebben verschillende caloriebehoefte per dag. Daarnaast maken jouw dagelijkse bezigheden ook uit voor je dagelijkse behoefte. Als je bijvoorbeeld fysiek zwaar werk doet, zul je al meer calorieën per dag verbranden dan iemand die de hele dag op kantoor zit. Gemiddeld hebben mannen 2500 kcal en vrouwen 2000 kcal per dag nodig.

droog trainen voeding

Het is de kunst om een voedingsschema te maken met minder calorieën dan de dagelijkse behoefte maar wel met de juiste samenstelling macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten).

Naast voeding is het belangrijk om voldoende water te drinken. Drink minimaal 2 liter water per dag en laat de frisdrank en alcohol staan. Koffie en thee mogen wel maar met mate en zonder suiker!

3. Training

Het is een misvatting dat je alleen maar aan cardio moet doen om af te vallen. Integendeel, training met gewichten heeft voordelen voor afvallen. Je rust verbranding wordt hoger en als je op een hoger tempo traint, verbrand je ook meer tijdens de training. Je kan eventueel cardio aan je krachttraining toevoegen.

droog trainen rug

4. Rust

Rust omvat verschillende onderdelen. Zorg dat je elke dag voldoende slaapt, probeer minimaal 8 uur te slapen. Daarnaast moet je ook rustdagen om je trainingsdagen heen plannen. Je kunt niet 7 dagen per week gaan trainen. Het lichaam heeft ook rust nodig om te herstellen.

Daarnaast betekent rust ook rust in je hoofd. Zorg dat je lekker in je vel zit en neem de tijd om te ontspannen. Dit kan je doen door ontspanningsoefeningen zoals meditatie.

Meer weten over droog trainen?

Dit is maar een klein beetje informatie over droog trainen. Wil je meer weten over droog trainen? Lees dan de uitgebreide reviews over 2 droog trainen programma’s

> Droog trainen voor vrouwen
> Droog trainen voor mannen

Plaats een reactie