Doelgerichte SEO van Tonny Loorbach

Doelgerichte SEO is het eerste fysieke boek van Tonny Loorbach. SEO is de manier om een website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Staat de website hoger in Google, dan krijg je meer gratis bezoekers naar je website en kun je de bezoeker in klanten omzetten. Met SEO kun je je bedrijf dus laten groeien. SEO is niet eenvoudig maar een complex geheel. Gelukkig is de SEO expert Tonny Loorbach begonnen met het delen van zijn kennis door deze kennis in het boek “Doelgerichte SEO” te verwerken. Na het lezen van dit boek heb je een goede basis om zelf met SEO aan de slag te gaan en zo jouw website hoger in Google te krijgen.

Wie is Tonny Loorbach?

tonny loorbach profielTonny Loorbach begon ooit als stagiare bij één van de bekendste online marketeers, Eelco de Boer. Daar ontwikkelde hij een website systeem waarmee hij websites hoog in Google kreeg. Met dit systeem begon hij rond 2007 een eigen bedrijf en op zijn website deelde hij zijn SEO kennis. Ook schreef hij het veel gedownloade, gratis e-book “Winnen in Google”. Dit e-book vormt de basis voor zijn fysieke boek “Doelgerichte SEO”.

Zijn bedrijf de Internet Marketing Universiteit, nu IMU genaamd is toonaangevend op het gebied van SEO en online marketing. Samen met zijn partner Martijn van Tongeren delen zij kennis via blogs, trainingen en seminars. Naast de IMU heeft Tonny nog enkele gerelateerde bedrijven. Door de jaren heen heef hij meer dan 1000 ondernemers aan een website geholpen en aan duizenden ondernemers kennis op het gebied van SEO gedeeld.

Als je van iemand meer over SEO kan leren, dan is het wel van Tonny Loorbach!

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in gewoon Nederlands zoekmachine optimalisatie. Het omvat technieken die er voor zorgen dat een website hoger in Google komt. De kunst is om zoekwoorden te vinden dmv zoekwoorden onderzoek waar jouw doelgroep op zoekt en pagina’s voor deze zoekwoorden te optimaliseren.

Het voordeel van SEO is dat het duurzaam en gratis is. Er zijn nogal wat punten waar je op moet letten en welke je moet optimaliseren. Daarom is het boek Doelgerichte SEO geschreven. Om jou tips te geven hoe je zelf hoger in Google kan komen.

Over het boek Doelgerichte SEO

doelgerichte SEO boekcoverOver SEO wordt veel beweerd en geschreven. Op een paar medewerkers van Google na, weet niemand hoe de zoekmachine precies werkt. Maar experts zoals Tonny weten door ervaring wel wat werkt en wat niet werkt. SEO is geen strategie die snel resultaat oplevert, het kan natuurlijk wel als er geen concurrentie is maar tegenwoordig is het internet zo vol dat dit niet vaak het geval is.

De strategie die Tonny en ook veel van zijn klanten succes heeft opgeleverd, wordt in het boek Doelgerichte SEO beschreven. Tonny geeft uitgebreide informatie over hoe je Google voor je kan winnen en jouw website hoog in Google krijgt. Talloze tips en trucs staan in het boek en als je deze toepast, zul je ook resultaten zien.

Het boek is zeer geschikt voor de kleine zelfstandige. Het is de basis voor een goede online marketingstrategie en zou eigenlijk door elke ondernemer gebruikt moeten worden. De strategie van Tonny is volledig volgens de richtlijnen van Google en daardoor toekomstbestendig. Alles wat je leert is in de praktijk getest en bewezen. Je kunt dit boek zien als een praktisch stappenplan om je website hoger in Google te krijgen en uit te groeien tot dé nummer 1 autoriteit in jouw markt.

Onderwerpen Doelgerichte SEO

In het boek komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kies een niche kiezen
 • Langetermijnstrategie versus kortetermijnstrategie
 • Welke domeinnaam geschikt is voor SEO
 • On page en off page SEO
 • De relevantie en populariteit van je website
 • White hat SEO versus black hat SEO
 • Zoektermen (keywords) en zoekwoordendichtheid (keyword density)
 • Het belang van de meta description
 • Is de meta keyword tag nog van belang
 • De juiste URL structuur
 • Waarom je voor een broodkruimelspoor moet kiezen
 • Het belang van koppen en dikdrukken
 • Hoe gebruik je afbeeldingen, video en andere bestandstypen
 • De juiste structuur op de website
 • Gebruik maken van backlinks
 • Interactie op de website en social media inzetten
 • Content- en kwaliteitsstrategie
 • Goede leesbaarheid en techniek op de website

Wat kun je leren van het boek?

Volgens Tonny is en blijft de basis van SEO goede content. Hij is wars van trucjes die bijvoorbeeld bij black hat SEO gebruikt worden. Dit soort trucjes werken misschien op dit moment maar zullen uiteindelijk door Google afgestraft worden zoals dit regelmatig in het verleden is gebeurd met diverse Google updates.

Kies daarom voor door Google aanbevolen oplossingen. En de belangrijkste is goede content.

Alhoewel het boek zeer toegankelijk geschreven is, zal het voor beginners misschien een tikkeltje te hoog gegrepen zijn. Zaken als een kennisbank aanmaken zijn nog net even te lastig. Tenzij je al een goede developer bent. Daarnaast is het boek erg op WordPress gericht. Veel oplossingen vereisen een WordPress website wat het voor gebruikers van andere website oplossingen wat lastiger maakt om alle tips toe te passen.

Wat anderen over Doelgerichte SEO zeggen

Op bol.com vind je 63 beoordelingen over het boek Doelgerichte SEO. De gemiddelde waardering is 4,7 op een maximum van 5. Een greep uit de beoordelingen:

Ben altijd wel sceptisch met bepaalde wijze van marketings boeken omdat ze altijd leiden naar workshop, cursussen en waardoor je meer geld kwijt bent dan dat het opleverd. Dit boek is inhoudelijk zeer interresant en informatief. Het helpt je in de basis van de SEO en is overzichterlijk beschreven. Dus zeker aan te raden voor beginners. Zou het zeker aan raden maar blijf sceptisch 😉

Werkelijk een heerlijk boek waarmee je stap voor stap je SEO kunt verbeteren. Er wordt niet alleen uitgelegd wat belangrijk is en hoe je dit het beste aan kunt pakken, maar er wordt ook verteld welke plugins en tools je kunt gebruiken, erg waardevol! Een absolute aanrader voor iedereen die op een makkelijke manier hoger in Google wil komen.

Eindconclusie Doelgerichte SEO

Doelgerichte SEO is een praktisch toepasbaar boek, er staan veel makkelijk toepasbare tips in die jou helpen om jouw website hoger in Google te krijgen. De diverse SEO begrippen worden duidelijk uitgelegd.

Voor de beginnende internet ondernemer zijn sommige tips misschien iets te hoog gegrepen maar kunnen natuurlijk altijd uitbesteed worden. Daarnaast is het boek voornamelijk op WordPress websites gericht. Heb je een ander systeem dan zijn sommige tips niet toepasbaar of dan zul je zelf een alternatief moeten zoeken.

Toch raad ik het boek aan. Het toepassen van de tips zal zeker helpen om hoger in Google te komen en om een succesvolle website te bouwen.

affiliate marketing revolutie

Hoger in Google met je website?

Met het boek Doelgerichte SEO leer je de strategie van SEO expert Tonny Loorbach om zelf je website hoger in Google te krijgen!

Doelgerichte SEO
4.4 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (0 stemmen)
Voordelen
 • Heel veel bruikbare tips
 • Bewezen strategieën
 • Duidelijke, begrijpelijke taal
Nadelen
 • Kwaliteit van het boek kan beter (hardcover zou beter zijn)
 • Voor beginners misschien net even te moeilijk
 • Voornamelijk op WordPress gericht
Samenvatting
Een boek dat een website eigenaar moet hebben!
Prijs4.5
Materiaal4
Kwaliteit5
Support4
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter