Online geld verdienen? 10 manieren die werken

Of je nu geld wil bijverdienen als student of naast je baan of dat je een volledig inkomen wil verdienen, online geld verdienen is de ideale manier. Je kunt namelijk waar en wanneer jij het wil online geld verdienen. Lees in dit artikel de 10 beste manier om online geld te verdienen.

Online geld verdienen kan op veel verschillende manieren. Er zijn veel beroepen die je online kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een web- of app developer, virtual assistant, (SEO) tekstschrijver of copywriter. Alhoewel dit al interessant is, zijn er nog betere manieren om online geld mee te verdienen. Manier waarbij je uiteindelijk ook passief inkomen op kunt bouwen.

Waarom geld verdienen op het internet ideaal is

 • Je kan werken wanneer je wil
 • Je kan werken waar je wil
 • Het is schaalbaar zonder dat het meer tijd kost
 • Je kan er passief inkomen mee opbouwen

De nadelen van online geld verdienen

Naast bovengenoemde voordelen zijn er ook zeker nadelen:

 • Je moet eerst tijd investeren zonder dat daar inkomsten tegenover staan
 • Het vergt veel discipline
 • Er is geen blauwdruk die 100% zekerheid biedt dat de gekozen strategie werkt

online geld verdienen

10 manieren om online geld te verdienen

Onderstaande 10 manieren hebben allemaal gemeen dat ze de mogelijkheid bieden om zelf je tijd in te delen en om passief inkomen op te bouwen. Met passief inkomen voer je in het begin veel werk uit om er later de vruchten van te plukken.

1 – Start een blog

Geld verdienen met een blog is de laatste jaren heel erg populair geworden. Dat is ook niet zo verwonderlijk om het heel eenvoudig en goedkoop is om een blog te starten. Je ziet veel succesvolle blogs in de mode, makeup, lifestyle, gezondheid en in de reisbranche.

Geld met een blog kun je op verschillende manieren verdienen:

 • Door het verkopen van advertentie ruimte op je blog
 • Door gesponsorde content op de blog te plaatsen, bijvoorbeeld een review over een product
 • Door Google AdSense op je blog te plaatsen (verdiensten zijn vrij laag en is daarom niet de beste oplossing)
 • Door eigen producten te verkopen
 • Door affiliate marketing toe te passen (zie punt 5)

Er zijn zeer veel bloggers die een volledig inkomen met hun blog verdienen. Houd er wel rekening mee dat er veel concurrentie is en dat het dus best hard werken is. Ook kan het wel een jaar duren voordat je blog echt momentum krijgt en je je eerste geld met je blog verdient.

2 – Geld verdienen met YouTube

YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine en dat biedt kansen. Op YouTube geld verdienen is heel goed mogelijk, er zijn 16 jarige jongens en meisjes die al heel veel geld via YouTube verdienen. Er zijn verschillende opties:

Ga vloggen

Vloggen is net zoiets als bloggen maar dan met beeld. Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt over gevlogd. Je kan je hele leven vloggen zoals bijvoorbeeld Nienke Plas of zoals Tim Knol. Geld kun je verdienen met gesponsorde vlogs, door producten aan te prijzen en commissie voor een verkoop te ontvangen (affiliate marketing) of door advertenties te tonen.

Affiliate marketing via YouTube

Zoals bij vloggen aangegeven, kun je op YouTube met affiliate marketing geld verdienen maar je hoeft er niet per se voor te vloggen. Je kunt ook een andere benadering kiezen. Door producten te reviewen kun je ook geld met affiliate marketing op YouTube verdienen.

Maak een YouTube kanaal groot

Een andere optie is om een kanaal te starten en dit groot te maken. Met groot maken bedoel ik veel volgers krijgen. Het verdienmodel zit dan in het aantal views waar je voor betaald krijgt.

3 – Geld verdienen met Instagram

De derde optie is om Instagram te gebruiken om geld te verdienen. Je kent vast wel een influencer op Instagram met een grote schare volgers. Maar wist je dat als je een Instagram account met veel volgers en veel engagement hebt, je per post een steeds hoger bedrag kunt vragen? Het is een beetje afhankelijk van je account (welke doelgroep je bereikt) maar bedragen van een paar honderd tot een paar duizend Euro voor een post op een kanaal met veel volgers zijn geen uitzondering.

Het lijkt het ideale verdienmodel maar vergis je niet dat het vooral in het begin hard werken is. Je zal eerst een groot aantal volgers moeten opbouwen. Daarnaast is het ook veel werk om goede posts te maken.

4 – Geld verdienen met affiliate marketing

Het is al een paar keer eerder in dit artikel aangehaald, affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten en/ of diensten van een ander in ruil voor een commissie. Affiliate marketing kun je op veel verschillende platforms toepassen:

 • Op een website
 • Op een webshop
 • Op social media (Instagram, Facebook, YouTube)
 • Via een mailinglijst

Het is tegenwoordig relatief eenvoudig om een website op te zetten en om daar affiliate marketing op toe te passen. De inkomsten kunnen variëren van een paar tientjes per maand tot aan hele hoge inkomsten van meer dan 100K per maand. In Nederland is Jacko Meijaard bijvoorbeeld een expert op het gebied van affiliate marketing en doet hij maanden van enkele tienduizenden Euro’s met uitschieters naar over de 100.000.

Wil je je verdiepen in affiliate marketing? Volg dan zijn affiliate marketing cursus.

online geld verdienen uit luie stoel

5 – Geld verdienen met enquêtes

Het online invullen van enquêtes is niet de beste manier om online geld te verdienen maar mag naar mijn mening niet in de lijst ontbreken. Al is het alleen maar zodat je weet dat het bestaat en wat de mogelijkheden zijn. Het invullen van enquêtes is interessant als bijverdienste. Je kan er een enkele tientjes tot een paar honderd Euro per maand mee verdienen. Niet echt een bedrag om een volledig inkomen mee op te bouwen.

Hoe werkt geld verdienen met enquêtes?

Als eerste moet je je inschrijven bij een onderzoeksbureau. De bureau’s willen meningen van anderen in kaart brengen. De enquêtes krijg je per mail toegezonden. De ene keer krijg je meer enquêtes dan de andere keer. Jij vult de vragen in en stuurt deze terug. Per ingevulde enquêtes krijg je een vergoeding. Soms tegoedbonnen en soms cash. De cash uitbetaling kan oplopen tot zo’n € 7,-. Niet echt een bedrag waar je al je lasten van kan betalen maar wel leuk als bijverdienste.

Doe wel eerst goed research op het internet om te kijken of het bureau wel betrouwbaar is. Sommige bureau’s betalen niet of niet goed uit.

6 – Zelf online trainingen maken

De vorige 5 voorbeelden gingen allemaal over andermans producten en/ of diensten. Je kan natuurlijk ook zelf (online) producten maken. Online trainingen zijn daarvoor een hele goede optie. Het kost in het begin wat tijd om een online training te maken maar als deze eenmaal af is, heb je hier geen kosten meer aan.

Online trainingen komen in vele vormen voor:

De kosten voor het maken van een online training zijn laag. Je kan al beginnen met een laptop, microfoon en software of de video’s te bewerken. Daarnaast een platform waar je de video’s op plaatst. Hier kun je een abonnement voor nemen, kosten vanaf € 50,- per maand. Of je kan een kant en klare cursus op een platform verkopen zoals bijvoorbeeld Udemy.

7 – Websites en domeinen flippen

Een minder bekende en minder gebruikte manier om geld op het internet te verdienen is het flippen van websites en domeinen. Flippen betekent niets meer dan het kopen en verkopen. Je kan een website kopen of zelf een website starten, deze groot maken (bezoekers, omzet) en vervolgens met winst verkopen. Net zoiets als oude dingen opknappen verkopen.

Met domeinen hoef je niks op te knappen maar moet je gevoel voor de markt hebben. Je kan bijvoorbeeld kijken wat er nu populair is of wordt en daar een domein voor vastleggen. Je kan nieuwe domeinen vastleggen of bestaande domein die verlopen opkopen. Bij nieuwe domeinen werkt het vaak goed om exact match domains vast te leggen. Dit zijn domeinen die matchen met een long tail zoekwoord. Denk bijvoorbeeld aan een domein als “geldverdienenopinternet.nl”. Vaak zijn er wel marketeer geïnteresseerd in zo’n domeinnaam. De verdiensten kunnen oplopen al naar gelang hoe populair het domein is.

8 – Dropshipping

Met dropshipping verkoop je producten maar is het bezorgproces, de administratie, de opslag en het contact met de koper uitbesteed. Dit neem de leverancier voor zijn rekening. Alles wat jij moet doen is zorgen voor een platform waar je producten kan verkopen, bijvoorbeeld een webshop en er voor zorgen dat de producten verkocht worden (de marketing en sales).

9 – Producten op andere websites verkopen

Heb je eigen fysiek en/ of digitale producten? Dan kun je deze op platforms zoals bol.com of Amazon verkopen. Het voordeel is dat je extra goed vindbaar bent op deze platforms. Een nadeel is wel dat je commissie af moet dragen per verkocht product.

10 – Digitale producten verkopen

In punt 6 gaf ik aan dat je online trainingen kan verkopen. Naast online trainingen kan je ook andere producten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een e-book, software of een WordPress theme of plugin. Als je veel potentiële verkopers wil bereiken, kun je er aan denken om affiliate marketing in te zetten. Voor de Nederlandse en Belgische markt is PayPro een geschikt affiliate netwerk. Hier staan voornamelijk digitale producten op.