Geld verdienen met enquetes

Geld verdienen met enquêtes lijkt op het eerste gezicht ideaal om vanuit huis geld te verdienen. Je hebt niet veel nodig en kan het werk doen wanneer jij wil. Maar is dit een betrouwbare manier om geld vanuit huis te verdienen of is hier sprake van een onbetrouwbare manier om geld te verdienen of zelfs sprake van oplichting?

Wat is geld verdienen met enquêtes?

Geld verdienen met enquêtes betekent dat je in ruil voor een vergoeding een vragenlijst invult. De vragenlijsten komen van bedrijven die meer inzicht in hun doelgroep willen bijvoorbeeld in geval van de lancering van een nieuw product. Zo krijgen zij meer informatie over het gedrag en de wensen van hun consumenten.

Deze informatie verkrijgen ze dus door mensen te zoeken die enquêtes invullen. Het zoeken naar deze mensen gebeurt door marketingbureaus. De marketingbureaus zoeken mensen uit die gezamenlijk een representatieve doelgroep voor de producten vormen. In ruil voor het invullen van de enquêtes krijg je geld, een cadeau of een voucher die je kunt inwisselen voor een product.

enquetes

Waar kun je de enquêtes vinden?

Er staan diverse websites online waar het invullen van enquêtes aangeboden wordt. Het is belangrijk om recensies over deze bedrijven te lezen omdat niet alle bedrijven even betrouwbaar zijn. Ook is het van belang dat je naar de voorwaarden kijkt. Sommige bedrijven vragen geld om deel te nemen. Doe dit niet! Kies altijd voor enquêtes die gratis zijn. Degenen die geld vragen zijn vaak niet betrouwbaar.

Websites waar je enquêtes in kunt vullen

Is geld verdienen met enquêtes betrouwbaar?

De betrouwbaarheid is dus van het bedrijf afhankelijk. Sinds de aanscherping van de wetgeving omtrent het invullen van enquêtes zijn er steeds meer bedrijven betrouwbaar gebleken. Let wel op dat er niet al te mooie verhalen worden verteld. Als er voor het invullen van een enquête enkele honderden Euro’s worden beloofd dan kun je er wel vanuit gaan dat dit niet betrouwbaar is.

Veel gehoorde bezwaren zijn:

 • Het invullen van een enquête duurt veel langer dan beloofd
 • Accounts worden verwijderd zodra je je geld wil innen
 • Bedrijven verkopen gegevens door aan derden

Tip om onbetrouwbare sites er uit te filteren: kijk of het bedrijf aangesloten is bij de brancheorganisatie MOA

Wat kun je met enquêtes verdienen?

Je moet deze werkzaamheden meer als bijverdiensten zien dan als werk waar je een volledig inkomen van € 2.000,- per maand mee kan verdienen. Het werk is afhankelijk van het aanbod en het is niet altijd zo dat je 40 uur per week enquêtes kan invullen. Realistischer is het dat je 100 of 200 Euro bij kan verdienen met enquêtes invullen.

Wil je meer geld vanuit huis verdienen?

Zoals gezegd geld verdienen met enquêtes levert maximaal een leuke bijverdienste op. Wil je een volledig inkomen met werken vanuit huis opbouwen, dan zijn er betere opties om voor te kiezen.

 • Affiliate marketing;
  met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders in ruil voor een commissie. Leer meer over affiliatie marketing.
 • Geld verdienen met bol.com;
  vind de winnende producten op bol.com en ga deze zelf verkopen. Lees hier meer over verkopen op bol.com.
 • Dropshipping;
  met dropshipping start je een webshop waarbij jij de marketing doet, de administratieve en logistieke afhandeling doet de producent. Lees hier meer over dropshipping.