Affiliate marketing zonder website

Affiliate marketing zonder website? Dat is zeker mogelijk. Alhoewel affiliate marketing met een website de voorkeur heeft omdat het vaak een hoger rendement oplevert, is het ook zeker mogelijk om zonder website affiliate marketing toe te passen.

Wat is affiliate marketing?

Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van andermans producten en/of diensten tegen een commissie. Op het moment dat iemand via jouw affiliate link een product aanschaft wordt dit geregistreerd en ontvang jij daarvoor een vergoeding.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Als eerste moet je er voor zorgen dat je affiliate producten hebt om te promoten. Hiervoor kun je leveranciers zoeken maar makkelijk is het om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Bekende netwerken zijn:

Affiliate marketing met YouTube

De beste manier om affiliate marketing zonder website toe te passen is om gebruik te maken van YouTube. Start gratis een eigen YouTube kanaal. Plaats hier regelmatig nieuwe video’s op, het liefste 1 maal per week.

Wat goed werkt is om een kanaal met reviews te maken. Kies een niche, bijvoorbeeld sportartikelen. Je maakt een review over een product en plaatst vervolgens affiliate links in de beschrijving of in de video zelf.

Ook kun je gaan vloggen en in je video’s gesponsorde links (affiliate links) plaatsen. Op deze manier kun je ook heel diverse producten promoten en kun je makkelijk op de actualiteit inspelen. Bijvoorbeeld als een bepaald product ineens erg populair is.

Affiliate marketing met behulp van advertenties

Een andere optie is om een bezoekers via advertenties naar een landingspagina te sturen. Er zijn verschillende platforms waar je op kunt adverteren:

  • Google Ads
  • Facebook Ads (voor Facebook en Instagram)

Maak campagnes voor je producten aan en stuur vervolgens bezoekers door naar een landingspagina. Een landingspagina kun je eenvoudig aanmaken bij Leadpages.

Affiliate marketing via social media

En als laatste de optie om via social media affiliate marketing toe te passen. Het gaat hier niet om het adverteren op social media zoals in de vorige optie aangegeven maar door posts op je social media kanaal te plaatsen. Deze optie is alleen winstgevend te maken als je een grote schare volgers hebt op je social media kanaal.

Ook met affiliate marketing starten?

Zoals je in bovenstaande voorbeelden hebt kunnen lezen, is het mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing zonder website. Het is wel wat lastiger dan geld verdienen met affiliate marketing met een website maar het is zeker niet onmogelijk.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook beginnen met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om een affiliate marketing cursus te volgen. In de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer je hoe je zelf een winstgevende affiliate website maakt. Hij heeft zelf een affiliate imperium opgebouwd waarmee hij binnen enkele jaren € 7.500,- per maand verdient.

affiliate marketing revolutie

Geld verdienen op het internet?

Volg de Affiliate Marketing Revolutie en bouw met 1-2 uur werk per dag een passief inkomen dankzij het internet op!