7 tips om geld met je blog te verdienen

Voor veel mensen is bloggen een leuke bezigheid en voor sommigen is het de manier om een zakcentje bij te verdienen of om een volledig inkomen uit bloggen te halen. Maar hoe kun je geld met je blog verdienen? Dat is makkelijker dan je denkt.

Wat is er voor nodig om geld met je blog te verdienen?

Voordat je geld met je blog kunt verdienen is het belangrijk dat je eerst de basis in orde hebt. Je kan pas geld verdienen als je blog al een tijdje online is en je elke dag bezoekers op je blog hebt. Begin dus met bloggen en doe dit consequent. Publiceer minimaal 1 keer per week een blog maar tegenwoordig is het ivm de concurrentie beter om meerdere malen per week een artikel online te zetten. Als er eenmaal bezoekers komen, dan kun je beginnen met geld verdienen.

7 tips om geld met je blog te verdienen

Er zijn veel verschillende manieren om geld met je blog te verdienen. Hier een opsomming van 7 manieren waarmee je makkelijk en goed geld kunt verdienen:

1. Google AdSense

De makkelijkste manier om geld te verdienen met een blog is om Google AdSense op je blog te plaatsen. Google AdSense is het advertentie programma van Google. Je kan verschillende advertentie typen op je website plaatsen:

  • Tekst links
  • Afbeeldingen in verschillende formaten
  • Geanimeerde afbeeldingen

Het is heel eenvoudig om te starten. Meld je aan bij Google AdSense. Om gebruik te kunne maken van Google AdSense heb je maar drie dingen nodig:

  • Een Google account
  • Eigen content
  • Een telefoonnummer en woonadres

Alhoewel het heel makkelijk is om hier mee te beginnen, is het vaak niet de beste manier om geld te verdienen. Je zult ten eerste veel bezoekers op je blog moeten hebben en daarnaast zijn de inkomsten per bezoeker niet heel erg hoog.

Advertentie ruimte verkopen

Een betere optie is om advertentie ruimte te verkopen. Vooral als je blog in een specifieke niche is, kan dit interessant voor adverteerders zijn. Op bepaalde strategische plekken op je website kun je een advertentie plaatsen en deze voor een vast bedrag per maand verkopen. Vaak geef je korting als een adverteerder zich langere tijd aan je verbindt. Het voordeel van deze manier van geld te verdienen is dat je een gegarandeerd bedrag ontvangt.

Sponsored content

Sponsored content is bijvoorbeeld een blog die je schrijft of laat schrijven over een bepaald product of dienst. Als voorbeeld kun je een blog over een hotel schrijven. Je schrijft dan jouw ervaring over het hotel. Het hotel betaalt dan een bedrag voor de blog.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten in ruil voor een commissie. Bloggen leent zich heel goed voor affiliate marketing. Misschien is het je al wel eens opgevallen. Een blog over een bepaald artikel en als je dan op een link klikt, kom je op een andere website waar je het product kan aanschaffen. Grote kans dat dit affiliate marketing is.

Wil je zelf met affiliate marketing beginnen? Volg dan een cursus.

Je expertise verkopen

Als je een succesvol blog hebt met veel artikelen dan kun je gerust stellen dat je goed bent in bloggen. Het schrijven van artikelen kun je als expertise verkopen aan andere bedrijven. Je kan content voor hen gaan schrijven.

Webshop aan je blog toevoegen

Met een webshop kun je producten verkopen. Heb je geen eigen producten? Geen probleem! Je kunt gebruik maken van dropshippen. Met dropshippen zorg jij voor een platform waar producten op aangeboden worden maar worden de afhandeling en het klantencontact door de leverancier afgehandeld. Zo kun je geld met je blog verdienen en toch vrij zijn.

Eigen digitale producten verkopen

De laatste tip om geld met je blog te verdienen is om eigen digitale producten te maken. Hierbij kun je denken aan:

  • Een e-book
  • Een online video cursus
  • Een audio training
  • Software